Одеський суд підтвердив зобов'язання видати дозвіл щодо кар'єру, за який Барна звітував "Мультику"

Миколаївська облрада подала в Одесу на апеляцію щодо кар'єру, але суд підтвердив рішення першої інстанції: справа за прокуратурою

Одеський суд підтвердив зобов'язання вид…

Депутатські комісії Миколаївської облради щодо видачі скандального гірничого відводу ТОВ "Південний кар'єр" для розробки родовища пісків у Вознесенському районі, щодо якого "звітував" кримінальному авторитету депутат Федір Барна, так і не провели. Про це розповів прокурор області Тарас Дунас під час прес-конференції 24 січня, повідомляє Depo.Миколаїв.

Як зазначив прокурор області, правоохоронці звернулися до суду щодо скандального гірничого відводу: "Є питання про повний пакет документів під час голосування, по засіданнях постійних депутатських комісій, які, як з'ясувалося, по факту не проводилися. У зв'язку з цим прокуратура області звернулася з позовом про скасування рішення облради про видачу гірничого відводу на розробку кар'єру", - зазначив Дунас.

Варто додати, що з оскарженням в суді рішення обраді виникала плутанина. Перший заступник обласного прокурора Олександр Білоус заявив, що Миколаївський окружний адмінсуд за клопотанням прокуратури заборонив голові облради Вікторії Москаленко видавати ТОВ "Південний кар'єр" документи на розробку кар'єру. "Встановлено, що компанія, яка отримала цей дозвіл, судилася з обласною радою в Одеській області. Позов було задоволено і зобов'язано надати ці документи", -  сказав Білоус.

За його словами прокуратура оскаржуватиме рішення Одеського суду, щоб заборонити Москаленко видавати відвод. Зауважимо, що ще у вересні минулого року Миколаївський адмінсуд зобов'язав голову облради видати документи на розробку кар'єру. Те саме підтвердив адвокат Володимир Тимошин "Фейсбуці": "Насправді компанія подала позов до Миколаївського окружного адміністративного суду. Саме цей суд задовольнив позов компанії. Облрада оскаржила рішення Миколаївського окружного суду в апеляцію, а саме в Одеський апеляційний адміністративний суд. Одеса залишила рішення Миколаєва в силі", - написав Тимошин.

Нагадаємо, влітку минулого року на сесії облради депутат від БПП Федір Барна попався на звітуванні кримінальному авторитету "Мультику" щодо погодження облради видобутку піску у Південному кар'єрі у Вознесенському районі.

Генпрокурор Луценко також заявив, що Миколаївщиною неофіційно управляє кримінальний авторитет. У прокуратурі області також повідомляли, що "перевертні" в погонах "злили" інформацію у справі "Мультика".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme