Поліція викрила канал торгівлі людьми

Поліцейські викрили банду, яка вивозила українців на інші континенти для роботи наркокур'єрами

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Нацполіцію.

Співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Київщини спільно з колегами із слідчого управління, обласної прокуратури та бійцями полку поліції особливо призначення "Миротворець" викрили та затримали групу торговців людьми, які упродовж року переправляли громадян України через кордон до Бразилії та Таїланду з метою втягнення їх у злочинну діяльність, пов'язану з незаконним перевезенням наркотиків.

Керівник управління Андрій Ткач розповів, що четверо молодиків, віком 20-25 років, підшукували та вербували жителів столичного регіону, користуючись їх уразливим станом, пов’язаним із скрутним матеріальним становищем і, надаючи неправдиву інформацію, пропонували "законну" та високооплачувану роботу за кордоном.

Зловмисники забезпечували переліт українців на інший материк, де їх невідомі особи втягували у злочинну діяльність. Самі того не підозрюючи, наші громадяни працювали там наркокур'єрами. За попередньою домовленістю вони перевозили з Бразилії до Таїланду цінний ретельно запакований багаж - дорогоцінне каміння, твори мистецтва, документи та інше. Вже в аеропортах люди дізнавались, що насправді постачали особливо небезпечний наркотичний засіб – кокаїн, в особливо великих розмірах (від 5 до 7 кг за одну поїздку).

Відомо, що за кожного відправленого громадянина України підприємливі "бізнесмени" отримували від $500 до $1000 від невстановлених досудовим слідством осіб. Внаслідок протизаконної діяльності підозрюваних постраждало 8 громадян України, віком 20-25 років, із них 5 були затримані правоохоронними органами Бразилії та Таїланду і наразі знаходяться у закордонних в’язницях.

Правоохоронці провели 9 санкціонованих обшуків, під час яких виявили, вилучили та направили на експертизу близько 5 грамів канабісу. Наразі всім затриманим оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Тривають заходи по встановленню інших можливих фігурантів, причетних до організації та функціонування даного злочинного бізнесу.

Нагадаємо, що в кінці минулого року на Сумщині намагалися втекти за межі України два підозрюваних у торгівлі людьми.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme