Після конфлікту миколаївського "Дорожнього" контролю" з патрульними розслідують дві справи

У прокуратурі вважають дії "активістів" компрометуючими, а поліції - непрофесійними: розбиратимуться з обома учисниками сутички

Після конфлікту миколаївського "Дорожньо…

У Миколаєві після конфлікту "Дорожнього контролю" з патрульними, який стався 2 січня, прокуратура відкрила два провадження. Про це розповів заступник прокурора області Степан Божило під час прес-конференції, повідомляє Depo.Миколаїв.

Прокурор повідомив, що справу порушили щодо обох сторін конфлікту - і патрульних, і "Дорожнього контролю". При цьому дії обох Божило не схвалює: "Я вважаю, що під час конфлікту поліція діяла непрофесійно, а "Дорожній контроль" скоїв компрометуючі дії. Це абсолютно неконструктивна взаємодія між такими двома поважними організаціями", - заявив прокурор.

Прокурор області Тарас Дунас зазначив, що за цими провадженнями прокуратура допитає учасників конфлікту, проведе слідчий експеримент, щоб дати об'єктивну правову оцінку. "Незалежно, яка це організація - "Дорожній контроль", інші громадські активісти, - якщо ці особи діятимуть з порушеннями законодавства, будемо однозанчно реагувати. Громадська діяльність - це одне, але, коли громадська діяльність межує з провокаціями - це вже зовсім інше, особливо, коли воно підпадає під дію Кримінального кодексу України", - додав Божило.

Нагадаємо, у січня "Дорожній контроль" засвітився в сутичці з патрульною поліцією Миколаєва: "активісти" блокували машину поліції через нібито тріщину на лобовому склі та кидалися під авто. Миколаївці розцінили цей конфлікт як чергову провокацію "активістів".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme