Оприлюднено витрати країн НАТО на оборону (ІНФОГРАФІКА)

З 28 членів НАТО тільки п'ять - США, Греція, Польща, Естонія та Велика Британія - виконують зобов'язання в частині підтримки витрат на оборону на рівні 2% від обсягу валового внутрішнього продукту

Про це передає Depo.ua з посиланням на CNN.

Незважаючи на те, що Альянс у 2015 році вперше за останні два десятиліття збільшив загальні витрати на колективну безпеку, США як і раніше несуть найсерйозніші витрати - розмір їх відрахувань становить 3,61% ВВП.

На другому місці за рівнем витрат на оборонні потреби виявилася Греція - 2,38% ВВП ВВП. За нею йдуть Великобританія (2,21%), а також межують з Росією Естонія (2,16%) і Польща (2%).

Оприлюднено витрати країн НАТО на оборону (ІНФОГРАФІКА) - фото 1

Решта країн НАТО витрачають на колективну безпеку менше, ніж передбачено зобов'язаннями в рамках блоку. Так, Німеччина в минулому році витратила на оборону 1,19% ВВП, Франція - 1,78%, а такі країни, як Канада, Словенія, Бельгія, Іспанія і Люксембург виділяли менше 1% ВВП.

Оприлюднено витрати країн НАТО на оборону (ІНФОГРАФІКА) - фото 2

При цьому в абсолютному вираженні США є лідером за рівнем фінансування блоку. Так, згідно зі статистичними даними НАТО, в 2016 році році Сполучені Штати на витратили $ 664 оборону, що млрд Більш ніж удвічі більше всіх витрат Решту 27 Країн нато, разом узятих. Витрати на колективну безпеку чотирьох країн - США, Великобританії, Франції та Німеччини - складають Більше 88% від загальної суми витрат усіх країн блоку.

Нагадаємо, генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що число кібератак на мережі НАТО за рік зросла на 60%. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme