Омелян передав Гройсману компромат на керівництво "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян передав прем`єр-міністру України Володимиру Гройсману матеріали про зловживання на "Укрзалізниці"

 Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду, передає Depo.ua.

Зокрема, Омелян розкритикував керівництво "Укрзалізниці" за "безглузду роботу" щодо оновлення рухомого складу, судових справ, боротьби з корупцією, призначення на ключові посади тощо.

"По корпоратизації...У нас, напривеликий жаль, нічого не відбулось за 2016 рік. Заважала цьому наглядова рада, міністр Омелян, віце-прем`єр, прем`єр? Я не знаю, але руху не було", - обурився Омелян.

Крім того, він висловився своє невдоволення кадровими призначеннями в "Укрзалізниці". "По кадрових питаннях - не шалені. Така компанія може дозволити собі найкращих фахівців ринку. Ми мали дивних офіцерів безпеки, зараз звільнених. Ми маємо цікаві призначення по департаменту стратегічного розвитку, наприклад, Пушко-Цибуляк, відома особистість з Луганської області. Напевно, виграла у прозорому чесному конкурсі", - сказав Омелян.

Очільник Мінінфрастуктури також зауважив, що ріст доходів "Укрзалізниці" зумовлений підвищенням тарифів. 

"Вихід в плюс "Укрзалізниці" у 2016 році зумовлений простою цифрою. Це не реформаторські досягнення. Це збільшення тарифу у 2016 році на 15%, який згенерував для компанії 3,8 млрд грн", - пояснив міністр.

Разом з тим, він визнав ріст пасажироперевезень у минулому році, але констатував падіння вантажних та транзитних перевезень.

Крім того, Омелян розкритикував намір передати "Укрзалізницю" у підпорядкування іншому міністерству. "Незавершена реформа і передача цієї компанії з підпорядкування одного міністерства до іншого просто зашкодить реформі, яка, на жаль, не відбувається", - заявив міністр.

У підсумку він передав голові уряду звіт про зловживання на підприємстві з пропозицією провести фахову бесіду з цього приводу.  Гройсман у відповідь на це сказав: "Чому ви так довго приховували цю інформацію?". 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme