Чому "газовик" Тамразов заплатив за Віту Заверуху

В українській політиці ніхто просто так не розкидується мільйонами. Тому дуже ймовірно, що Олексій Тамразов скоро почне власний політичний проект

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Чому "газовик" Тамразов заплатив за Віту…

Учора за Віту Заверуху, підозрювану у вбивстві двох міліціонерів, внесли заставу в 1,6 мільйона гривень, після чого її звільнили зі слідчого ізолятора. У ЗМІ швидко просочилася інформація про те, що заставодавцем є такий собі Олексій Тамразов. Для розуміння, хто такий Тамразов, варто зазначити, що з 2010 року по березень 2014, себто за часів Януковича, він обіймав посаду першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування". Також його називають власником 100% статутного фонду видавця наразі закритого інтернет-проекту INSIDER - ТОВ "Всеукраїнська медіа-група". Тоді ж Тамразова пов’язували з групою "газовиків", зокрема, з колишнім віце-прем’єр-міністром уряду Азарова Юрієм Бойком та екс-головою АП Януковича Сергієм Льовочкіним.

Варто зауважити, що історія зі звільненням Завірухи – це не перший приклад такого несподіваного фінансового рішення з боку Тамразова. У червні 2015 року за Дениса Поліщука, підозрюваного у вбивстві проросійського діяча Олеся Бузини, він вніс заставу у розмірі 5 мільйонів гривень. В результаті Поліщук ненадовго вийшов з клітки, але апеляційна інстанція знову відправила його до буцегарні без права на заставу.

Тепер настала черга Завірухи, і тут, схоже, картинка вимальовується для Тамразова набагато веселіша. Сам він, схоже, явно не проти того, щоб зайняти вузьку, але вигідну в точки зору піару, нішу рятівника "політичних в’язнів". Тим паче, що навколо людей на кшталт Завірухи багато шуму. А це саме те, що потрібне так званим "молодим політикам", які мають плани посилювати власну вагу.

Що ж до Заверухи, то її багато хто захищав. Зокрема, можна згадати того ж нардепа від "Народного фронту" Юрія Тимошенка, який навіть приковувався в суді до її клітки. Але гроші знайшлися тільки в Тамразова. А так просто в нашій країні не буває.

Дехто вже обмірковує, чи не стане Заверуха новою Надією Савченко? Вочевидь, дехто буде не проти додати трешу в українській медіа-картинці. Можна очікувати спроби витягнути її на телебачення, щоб вона порозказувала різних пристрастей з фронту та СІЗО. Утім, якщо хтось думає, що вона слідом за колишньою полонянкою-льотчицею, яка за всіма ознаками під час Майдану виконувала функції агенту "силовиків", співатиме про мир – він сильно помиляється.  

Інша справа, що Заверуха не настільки розкручена особисть як та ж Савченко, яку протягом двох років крутили по всім телеканалам. Утім, все рівно про неї багато хто згадає. А вона розповідатиме на публіку про жахи в тюрмі і "погану людину"  Арсена Авакова, який захищає "беркутів" від справедливого покарання. Але це вже буде зовсім інша історія…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme