На Закарпатті, після скандалів, відкрили перший сучасний хоспіс

Хоспіс розрахований на тридцять пацієнтів, працюватимуть тут 67 людей

На Закарпатті, після скандалів, відкрили…

У вівторок, 24 січня, у Виноградові урочисто відкрили хоспіс, який став єдиним закладом такого типу на Закарпатті, пише Depo.Закарпаття з посиланням на сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Об’єкт, збудований на базі колишньої військової частини, фінансувався з різних джерел, у тому числі грантових коштів із Польщі. Однак через фінансові махінації в попередні роки так і не був доведений до кінця, більш того – мало не спричинив міжнародний скандал (за даними фактами відкрито кримінальне провадження).

На Закарпатті, після скандалів, відкрили перший сучасний хоспіс - фото 1

За словами Москаля, хоспіс розрахований на тридцять пацієнтів, а працюватимуть тут 67 людей із числа медичних працівників та персоналу. При необхідності об’єкт може бути розширений. Триповерхова будівля обладнана ліфтами, сучасною побутовою технікою та найновішою медичною апаратурою. Тут є кімнати відпочинку та номери, в яких можуть зупинитися й заночувати родичі пацієнтів.

На Закарпатті, після скандалів, відкрили перший сучасний хоспіс - фото 2

"Заклади такого типу, які розраховані на невиліковно хворих людей, у всьому цивілізованому світі вважаються проявом гуманності з боку держави. Вони полегшують життя як важкохворим, так і їхнім рідним. І Закарпаття продемонструвало, що також є частиною Європи в цьому сенсі. Фінансуватиметься хоспіс із обласного бюджету, тому й прийматиме людей із усього Закарпаття, а не тільки Виноградівщини. Ми вважали добудову цього закладу, який спричинив стільки скандалів, справою честі, і дуже раді, що нарешті відкрили його", – каже Москаль.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme