На Росії заарештували топ-менеджера "Лабораторії Касперського", - ЗМІ

На Росії заарештовали топ-менеджера "Лабораторії Касперського" Руслана Стоянова, який очолював відділ з розслідування кіберзлочинів, що тісно співпрацював з правоохоронними органами

Про це повідомило на джерело, близьке до ФСБ, передає Depo.ua з посиланням на  "Комерсант".

Повідомляється, що в прес-службі "Лабораторії Касперського" підтвердили арешт, підкресливши, що розслідування не має відношення до компанії і "ведеться по відношенню до приватної особи".

З посиланням на джерело видання пише, що Стоянов перебуває під арештом у СІЗО "Лефортово" з грудня 2016 року.

Одночасно по тій же справі заарештований і керівник одного з підрозділів ЦИБ ФСБ Сергій Михайлов. В акаунті у соціальних мережах і онлайн-месенджерах видно, що Стоянов останній раз був онлайн 4 грудня, Михайлов — 5 грудня, йдеться в повідомленні.

Розслідування ведеться за підозрою в порушенні ст. 275 КК РФ ("Державна зрада"), розповіли виданню топ-менеджери і співвласники трьох IT-компаній. Цю інформацію підтвердив співрозмовник, близький до ФСБ, колишній федеральний чиновник, а також керівник одного з галузевих об'єднань у сфері зв'язку.

Двоє співрозмовників уточнили, що в рамках розслідування перевіряють інформацію про нібито отриманні співробітником ЦИБ грошей від однієї з іноземних організацій при посередництві співробітника якоїсь російської компанії в сфері інформаційної безпеки.

Сергій Михайлов - один з ключових співробітників ЦИБ, який курирує весь інтернет-бізнес в Росії, стверджує видання.

Видання також відзначило, що ця справа може вплинути на відносини російського інтернет-бізнесу з ФСБ.

Відділ розслідування комп'ютерних інцидентів "Лабораторії Касперського" з 2013 року співпрацював з ФСБ і МВС в рамках аналізу кіберзлочинів та експертного супроводу кримінальних справ у сфері кібербезпеки. Руслан Стоянов до 2006 року працював в управлінні спеціальних технічних заходів ГУМВС Москви (управління "К"). Інші співробітники відділу теж вихідці з управління "К", а також з Слідчого комітету РФ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme