На Миколаївщині морози не завдали значної шкоди посівам озимих культур

Сходи отримано на 97% площ, з яких в доброму і задовільному стані знаходиться 80% площ посівів

Не зважаючи на те, що восени 2016 року був значний дефіцит вологи в грунті, сільгосптоваровиробники області змогли закласти надійний фундамент урожаю поточного року і посіяли 616,2 тис.га озимих зернових культур, що майже на 60 тис.га більше проти 2015 року. Про це Depo.Миколаїв повідомили у облдержадміністрації.

Згідно з оперативними даними, сходи отримано на 97% площ, з яких в доброму і задовільному стані знаходиться 80% площ посівів. Морози, які були в грудні та січні, не завдали значної шкоди посівам. Також повідомляється, що метеорологічні умови на сьогоднішній день не загрожують стану озимих культур, їх перезимівля відбувається задовільно.

Шкідливих для рослин явищ не спостерігається і вони знаходяться у фазі зимового спокою. В подальшому їх стан буде повністю залежати від температурного режиму, наявності і висоти снігового покриву, ступеня загартованості рослин. Спостереження за станом озимини триває і сільгосптоваровиробниками області ведеться накопичення мінеральних добрив для їх підживлення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme