На кордоні України з Угорщиною відкрили перший контактний пункт

Серед основних завдань, які виконуватиме центр, є обмін повідомленнями між прикордонниками обох країн

На кордоні України з Угорщиною відкрили…

Про це Depo.Закарпаття повідомили у Держприкордонслужбі.

Сьогодні, 25 січня, на кордоні з Угорщиною був відкритий перший для цієї ділянки спільний контактний пункт "Захонь". 

"Приємно разом дати старт роботі Спільного контактного пункту. Це ще один важливий крок в реалізації домовленостей Президента України та президентів країн "Вишеградської четвірки", - сказав голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

Заступник начальника поліції – головний директор охорони правопорядку Угорщини Жолт Халмоші під час зустрічі сказав, що "відкритий спільний контактний пункт сприяє і прискорює роботу органів, які борються зі злочинністю, і забезпечує взаємодію та співпрацю правоохоронних органів обох країн протягом 24-х годин доби".

Серед основних завдань, які виконуватиме зазначений центр, є обмін повідомленнями між прикордонниками обох країн, а також забезпечення скоординованості дій під час проведення спільних заходів з охорони кордону.

Протяжність українсько-угорської ділянки кордону становить майже 140 км і проходить він у межах Закарпатської області. Прикордонний контроль здійснюється у семи пунктах пропуску. Загалом у 2016 році в них оформлено 8,47 мільйонів осіб та 2,42 мільйонів транспортних засобів, що на 19% та 21% більше, у порівнянні з попереднім роком.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme