На Хмельниччині затримали рівненського рецидивіста

Молодик переховувався від правоохоронців у своєї сестри

На Хмельниччині затримали рівненського р…

Напад з пограбуванням на чоловіка та жінку у Рівному двоє місцевих молодиків скоїли ще у 2015 році. Одного з них вже засудили, а іншого - втікача, розшукали у Хмельницькій області та помістили в ізолятор тимчасового тримання, повідомляє Depo.Хмельницький.

"Кримінальна подія розгорталася ще у 2015 році, - розповідають в прес-службі ГУ НП Рівненщини. - 53-річний рівнянин уранці йшов на роботу, коли зустрів свою знайому. Тож, аби поговорити про життя, присіли на лавку поблизу зупинки громадського транспорту. У цей час повз проходили троє молодиків, двоє з яких скоїли на них напад."

Розпиливши в обличчя сльозогінний газ, грабіжники відібрали у чоловіка мобільний телефон, 400 гривень, а у жінки - сумочку, в якій знаходились грошові кошти в сумі 2700 грн, два срібні ланцюжки та хрестик, наручний годинник та два мобільні телефони.

Працівники карного розшуку Рівненського відділу поліції оперативно встановили особи зловмисників та доставили їх до поліції.

Ними виявилися 17-ти, 18-ти та 21-річні рівняни.

"Старший із компанії запропонував їх пограбувати, адже при собі мав газовий балончик. 18-річний хлопчина відмовився брати  участь у задумі, мотивуючи це тим, що щойно повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння серії крадіжок," - деталізують в поліції.

Двоє ж інших товаришів реалізували свій план, утім, уже за кілька днів були викриті оперативниками. Зловмисники, які на той час вже відбули покарання у місцях позбавлення волі за скоєння майнових злочинів, зізналися у вчиненому нападі.

Їм інкримінують ч.2 ст.186 - грабіж поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб ККУ і обом повідомили про підозру.

"Молодшому грабіжнику суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Старший, 21-річний рівнянин, намагаючись уникнути покарання, почав переховуватись від органів досудового розслідування, тож його було оголошено у розшук," - розповідає начальник Рівненського відділу поліції Василь Зелінський.

На Хмельниччині затримали рівненського рецидивіста - фото 1

Днями рівненські оперативники встановили місце знаходження грабіжника. Поліцейські розшукали його в одному із сіл Хмельницької області, де, з його слів, проживав у сестри.

Слідчі Рівненського відділу звернулись до суду з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу для втікача у виді тримання під вартою. Таке рішення суд задовольнив повністю, тож молодика помістили в ізолятор тимчасового тримання Рівного. 

Відносно молодшого нападника суд вже виніс вирок і призначив покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки шість місяців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme