На Харківщині за підтримки США реалізують пілотний проект у сфері права, - Світлична

У Харківській області запроваджується проект з інформування поліцейськими про права свідків, потерпілих та затриманих

На Харківщині за підтримки США реалізуют…

Як передає Depo.Харків, про це під час брифінгу повідомила голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Сьогоднішній день знаменується відкриттям нового пілотного проекту щодо правової обізнаності населення. Сьогодні ми брали участь у дискусії, як можна збільшити довіру до органів правоохоронної системи, як можні краще та якісніше надавати послуги населенню, і як можна більше залучити до цього процесу, надавши йому відкритості, громадську платформу. Сьогодні пілотною областю була обрана Харківська область. Мені приємно констатувати той факт, що Харківщина обрана як область, що може показати якісне виконання цього проекту", - наголосила Світлична.

Водночас, заступник керівника Національної поліції України Костянтин Бушуєв зазначив, що в рамках проекту планується розповсюдження поліцейськими в Харківській області пам’яток, що містять інформацію про права свідків, потерпілих та затриманих. "Цей матеріал підготовлений у такий спосіб, який дає можливість людям навіть без юридичної освіти зрозуміти, які права в рамках того чи іншого процесу ця особа має", - зазначив він.

У прес-службі Харківської ОДА додали, що сьогодні, 25 січня, перед початком реалізації пілотного правового проекту у приміщенні ОДА пройшов круглий стіл за участю начальника відділу з правових питань Посольства США в Україні Крістофера Сміта.

Сміт висловив упевненість, що співпраця з Харківською ОДА тільки розширюватиметься. "Для нас велика честь з вами працювати над спільним проектом, який підтримує реформи. Впевнений, що після його реалізації ви побачите високі стандарти дотримання прав людини і поліцейської діяльності, - зазначив начальник Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні. – Спільно з Харківською ОДА під керівництвом Юлії Світличної ми реалізовуємо ефективні проекти у сфері боротьби з корупцією. Ми бачимо велику перспективу розширювати співробітництво у майбутньому".

Експеримент триватиме до 31 березня. У його реалізації беруть участь представники всіх підрозділів ГУ Національної поліції у Харківській області. Окрім розповсюдження пам’яток, передбачено й постійний моніторинг результатів такої роботи.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme