На Чонгарі завершили будівництво телевежі для мовлення на Крим

25 січня було завершено будівництво радиотелепередающий станції в с. Чонгар Херсонської області. Висота нової вежі - 150 м, зараз відбувається монтаж обладнання

Про це повідомив Сергій Костинський, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Кабміну.

За словами Сергія Костинського, з початку лютого сигнал українських радіостанцій "Перший канал Українського радіо", Meydan, "Радіо Крим. Реалії","Херсон FM" почне поставлятися в Крим.

Наступний етап - організація цифрового телебачення.

"Строк будівництва вежі зайняв близько двох місяців. Все інше час, близько 9 місяців, зайняли роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти", - прокоментував Костинський.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко заявив: "Силами інвесторів та Херсонської ОДА та завдяки злагодженій роботі держорганів, оперативно зведено телерадіовежа для мовлення на Крим. Ця подія - ще один крок на шляху успішної інформаційної реінтеграції півострова".

У прес-службі Кабміну нагадали, що побудова вежі відбулася в рамках реалізації Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016 - 2017 рр. 2 грудня 2016 відбулася закладка першого блоку під будівництво телерадиокомуникацийнои вежі в с. Чонгар. В реалізації проекту будівництва вежі були задіяні Міністерство інформаційної політики України, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Херсонська ОДА, Український державний центр радіочастот, НСТУ і інвестор "Телесет України".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme