Луценко відмовився видавати Росії грузина-АТОвця

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що є підстави для того, щоб громадянин Грузії Гія Церцвадзе був звільнений з-під арешту на час екстрадиційної перевірки, і для подальшого рішення України про відмову у видачі Росії

Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Вчора я особисто переговорив з Грузинським корпусом в складі ЗСУ, з Генпрокурором Грузії І.Шотадзе та представником грузинської опозиції Г. Таргамадзе. Їхні звернення, а також аналіз положень міжнародних конвенцій дає підстави не тільки для того, щоб Гія Тсерцвадзе був звільнений з-під арешту на час екстрадиційної перевірки, але й для подальшого рішення про відмову у видачі Росії людини, яка сприяла обороні України та Грузії від російської агресії", - написав генпрокурор.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що якщо є будь-яка обставина, що вказує на загрозу смерті або застосування тортур на Росії до затриманого бійця АТО громадянина Грузії Гії  Церцвадзе, Україна відповідно до міжнародних зобов'язань відмовиться від його передачі Росії.

Довідка: Громадянин Грузії Гія Церцвадзе був затриманий українськими силовиками 15 січня 2017 року в аеропорту Жуляни. Його оголосила у міжнародний розшук Росія за обвинуваченням в умисному вбивстві та замаху на вбивство, скоєних у 2003 році на території Сочі.

Наразі йде перерівка інформації про участь Церцвадзе у бойових діях на сході України у складі добровольчих батальйонів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme