ЛЕО скорочує робочий тиждень працівників через дармоїдів з "ЛНР"

У "Луганському енергетичному об'єднанні" розглядається питання про встановлення для співробітників скороченого, триденого робочого тижня

Як повідомляє прес-служба відомства, на даний момент готується відповідний наказ, після чого всі співробітники отримають письмове попередження про зміну умов праці, передає Depo.Донбас.

Зазначається, що це рішення керівництва ЛЕО є вимушеним і вкрай непопулярним кроком, викликаним відсутністю коштів на рахунках компанії.

"Уже зараз енергетики залишилися без грошей для придбання ПММ, матеріалів для проведення ремонтів та реагування на аварійні ситуації. Жалюгідність ситуації підтверджує і те, що з лютого зупинено роботу нещодавно відновленого Навчального центру ЛЕО, що загальмує навчання і підвищення кваліфікації співробітників", - йдеься у повідомленні.

Також зазначається, що енергетики не впевнені, що взагалі отримають зарплату. Також вже відомо, що багато співробітників будуть змушені піти в лютому в безкоштовні відпустки.

"В зимовий період, в разі виникнення надзвичайних ситуацій, ЛЕО не зможе усунути пошкодження обладнання або електромереж, а міста і райони Луганської області ризикують залишитися знеструмленими на невизначений термін", - зазначається у повідомленні.

Причиною критичного стану компанії прес-слежба називає те, що з грудня 2016 року НКРЕКУ встановила для ЛЕО суму обов'язкових додаткових щодобових утримань в розмірі, значно більшому, ніж надходить коштів на рахунки компанії.

"Позиція НКРЕКУ по відношенню до ЛЕО обумовлена ​​заборгованістю енергокомпанії перед держпідприємством "Енергоринок". У той же час, дана заборгованість виникла в результаті дій Кабінету Міністрів України, зокрема, постанови №263 від 07.05.2015 року. Згідно з якою ЛЕО зобов'язане здійснювати поставки електроенергії споживачам на території, неконтрольовані урядом", - йдеться у повідомленні.

відомтсво нагадує, що станом на 1 січня 2017 року борг ЛЕО перед ДП "Енергоринок" становить близько 4,7 млрд грн. У свою чергу споживачі заборгували ЛЕО близько 5,4 млрд грн. З цієї цифри більш ніж 80% - заборгували споживачі з неконтрольованою території (НКТ) - близько 4,9 млрд грн.

"І, хоча оплата з НКТ не надходить, лише за грудень 2016 року перетік електроенергії на неконтрольовані території Луганської області обійшовся ЛЕО в 274 млн 623,6 тис.грн. За січень 2017 року вартість перетікання орієнтовно також складе близько 270 млн грн. У зв'язку з такою ситуацією ЛЕО змушене відключати своїх споживачів-боржників на контрольованій території. Наприклад, з 23 січня стартували відключення бюджетних установ Луганщини", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що питання оплати за електроенергію і воду українській стороні вирішене. Також він повідомив, що має намір віддавати вугілля за воду, яка постачається з підконтрольної Україні території.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme