Лавров образив Порошенка через Мінські угоди

У Москва досі не вважають президента України Петра Порошенка здатним виконувати домовленості, запевняючи, що він якось не так трактує Мінські угоди

З відповідно заявою сьогодні виступив глава МЗС Росії Сергій Лавров на "урядовій годині" у Державній думі, передає Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Поки ми не бачимо ознак здатності домовлятися керівництва України. Останній приклад - днями президент Порошенко заявив, що жодного кроку з виконання політичних аспектів Мінських домовленостей Київ не зробить, поки не будуть забезпечені повністю його вимоги в сфері безпеки, аж до взяття під повний контроль всіх ділянок російсько-українського кордону ", - сказав міністр.

Лавров стверджує, що в підписаних Порошенком Мінських угодах "чорним по білому сказано, що контроль над кордоном буде повністю відновлений, коли всі політичні зобов'язання Києва будуть виконані, включаючи проведення амністії, проведення виборів при забезпеченні особливого статусу Донецька і Луганська і при закріпленні цього статусу в Конституції на постійній основі".

Лавров додав, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков теж днями відвідував штаб-квартиру Національної гвардії, де закликав готуватися до силового повернення Південного Сходу і Криму.

"Ось такі діячі керують зараз цією країною, такі діячі керують процесом щодо виконання Мінських домовленостей, вірніше, з гальмування виконання Мінських домовленостей", -  вважає глава МЗС Росії.

За його словами, в переважній більшості європейських урядів начебто розуміють небажання Києва виконувати "Мінськ-2" та "заохочення "Правого сектору".

Російський міністр висловив сподівання, що під час президентства у США Дональда Трампа, Київ перестане в своїх діях покладатися на Вашингтон.

"Думаю, що українське керівництво відчує необхідність більш самостійно діяти і не покладатися на своїх заокеанських господарів, як це було  при Обамі і Байдені", -  сказав Лавров, зазначивши, що вони начебто розвивали в Україні русофобство. 

Також Лавров виловив думку, щопрезидент Росії Володимир Путін не менш ніж новий президент США Дональд Трамп уміє домовлятися.

Нагадаємо, що Україна наполягає на відновленні котролю над кордоном і виведенні російських війск, а вже потім планує виконувати політичну частину Мінських угод. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme