Гройсман попросив "недосвідченого" Омеляна "не наїжджати" на Балчуна

Глава уряду Володимир Гройсман попросив міністра інфраструктури Володимира Омеляна не розводити чвари з досвідченим керівником "Укрзалізниці" Войцехом Балчуном

Про це він сказав на засіданні уряду, коментуючи супеерчку між чиновниками про корупційні схеми в "укрзалізниці", передає Depo.ua.

Гройсман попросив Омеляна і Балчуна розповісти, хто з них на якій посаді був останніх 5-7 років.

"Я був головою наглядової ради польських авіаліній "Лот", був керівником ПКП "Карго" (керівник вантажної польської залізниці, -  ред), -  сказав Балчун.

"Після завершення навчання я працював в уряді. В Мінінфраструктури я працюю з грудня 2014 року заступником міністра, тепер міністром. До цього я працював в апараті Кабміну, до цього у Мінфіні і Мінекономрозвитку на посаді керівника департаменту", -  відповів на питання Омелян.

"Тобто ви не були дотичні і у вас не має експертних знань про залізницю", -  сказав Гройсман.

"Коли у мене нема компетенції я залучаю незалежних експертів які дають об'єктивні картину. Інформація яку ми вам надали базується на ексспертних знаннях, не моїх особистих. Це не мої фантазії", -  сказав Омелян.

"Я хотів би підкреслити, міністр - це серйозна особистість, яка має допомагати, підтримати і привести до успіху. Міністр не може дозволяти собі особистих відносин по відношенню до підлеглих. Я б не хотів щоб успіх УЗ був заручником особистих відносин. Я хочу, щоб "Укрзалізниця" була успішна і я зроблю все, щоб вона була успішна", -  зазначив прем'єр і закликав не розводити чвари.

Нагадаємо, Омелян на засіданні Кабміну, передав прем'єр-міністру Володимиру Гройсману наявні в Міністерстві факти корупційної діяльності "Укрзалізниці"

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme