Головна популістка дня: Дєєва, якій захотілося скоротити термін дії водійських посвідчень

Заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва, яка шокувала країну дописом про скорочення дії водійських прав. Бо це необхідно для просування євроінтеграції

Головна популістка дня: Дєєва, якій захо…

Її номінувала група "Антипопулісти" у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Сьогодні національне посвідчення водія дає право на керування транспортом протягом 30 років з дати його отримання. За вимогами Директиви 2006/126/ЄС нормами мають будуть встановлені нові строки від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту з метою періодичної перевірки відповідності здоров’я водіїв встановленим медичним та психофізичним вимогам", - написала юна заступниця Арсена Авакова у мережі Facebook. Чим викликала хвилю обурення: ініціативу МВС справедливо назвали шляхом до збільшення кількості хабарів і корупції.

Зрозумівши, що її допис спричинив гучний скандал, Дєєва відредагувала свій пост, пояснивши що зробила це "заради уникнення спекуляцій та підміни термінів". Виявилося, що мова йде не про періодичну переекзаменовку водіїв, а про періодичний медичний огляд: для водіїв категорії "В" встановити періодичність медогляду раз на 15 років, а для водіїв, які перевозять людей або небезпечні вантажі, цей термін буде коротшим. Нововведення в сфері правил дорожнього руху ще обговорюється на рівні МВС, комітетів парламенту і громадського сектору. І лише після цього документи внесуть до парламенту. 

Дєєва наче й виправилася, але, як кажуть, "первове слово дороже второго". Новина про скорочення дії водійських прав вже пішла гуляти, причому у тому вигляді, в якому її почули або прочитали громадяни. По-друге, роз'яснення щодо періодичного медогляду водіїв жодним чином не зняло з порядку денного питання зловживань, адже за медичну довідку також вимагатимуть хабара. А, враховуючи, що задля її отримання іноді доводитиметься пройти кількох медиків, маємо просто свято корупції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme