Європейський суд визнав, що Росія постачає зброю бойовикам на Донбас

Європейський суд загальної юрисдикції визнав правомірність санкцій проти російського концерну Алмаз-Антей, що займається виробництвом важкого озброєння, яке Росія поставляє бойовикам на Донбас

 Алмаз-Антей вирішив оскаржити санкції, накладені на нього Євросоюзом. Суд визнав правомірність цього рішення, передає Depo.Донбас з посиланням на Liga.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра юстиції України з питань євроінтеграції Сергій Пєтухов, це "перемога в справі доказу відповідальності Росії за збройний конфлікт в Донбасі і продовження санкцій". 

У тексті рішення суду, датованому 25 січня 2017 року, сказано: "Алмаз-Антей є російською державною компанією. Вона виробляє зенітне озброєння, включаючи ракети земля-повітря, які поставляються в російську армію. Російська влада поставляла важке озброєння для сепаратистів в Східній Україні, сприяючи дестабілізації України. Ця зброя використовується сепаратистами, в тому числі для збивання літаків. Отже, компанія Алмаз-Антей сприяє дестабілізації України". 

"Суд відхиляє апеляцію Алмаз-Антея і, таким чином, підтримує заморожування коштів цієї компанії", - йдеться в тексті. 

На думку суду, "заморожування коштів таких суб'єктів дозволяє не допустити ескалації конфлікту в Україні". 

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme