Дієтологи назвали продукти, які допомагають організму зігрітися

У перелік з семи продуктів увійшли холодна кава і вода

Дієтологи назвали продукти, які допомага…

Щоб зігрітися, люди вважають за краще пити гарячі або алкогольні напої, однак не всі знають, що деякі харчові продукти допомагають набагато краще справлятися з цим завданням, пише Depo.Полтава з посиланням на Век.

Кава з льодом. Дивно, але холодну кава без цукру і вершків дійсно допомагає зігрітися, причому робить це досить швидко. Вся справа в тому, що кофеїн зігріває тіло, прискорюючи обмінні процеси в організмі, під час яких вивільняються жирні кислоти з жирової тканини. Завдяки цим процесам людина починає відчувати  зсередини тепло.

Імбир. Корінь цієї рослини підсилює термогенез. Дослідники підтвердили цей ефект імбирного кореня в ході експериментів, результати яких були опубліковані ще в 2012 році на сторінках видання Metabolism. Експерти прийшли до висновку, що регулярне вживання імбиру також допомагає позбутися від неконтрольованих нападів голоду.

Бурий рис. Згідно з результатами наукових досліджень, опублікованими в 2011 році у виданні Nutrition, термогенез посилюється при вживанні їжі, багатої на клітковину і вуглеводи. 

Банани. Ці фрукти є багатим джерелом вітамінів групи В і магнію. Останній покращує роботу щитовидної залози і надниркових залоз, які відповідають за регулювання температури тіла в холодну пору року. Всього лише один банан допоможе швидко зігрітися після повернення додому.

Арахіс. Ці горіхи багаті вітаміном В3, який покращує циркуляцію крові в організмі. Тому після довгої прогулянки по холоду і морозу краще підкріпитися жменею арахісу.

Кориця і кмин. Багато хто вважає, що підвищити температуру тіла здатні тільки гострі спеції, однак це не зовсім так. Перець, наприклад, дійсно зігріває тіло, але цей ефект досить нетривалий. А ось такі спеції, як кориця і кмин, сприяють термогенезу.

Холодна вода. За словами вчених, стакан холодної води зігріває набагато краще, ніж чашка гарячого чаю. Вся справа в тому, що при вживанні гарячого, організм знижує температуру тіла, і навпаки, холодні напої і їжа змушують його температуру підвищувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme