Бойовики зірвали розведення сил у Станиці Луганській

Розведення військ на ділянці лінії зіткнення в районі Станиці Луганської знову не відбулися

Про це повідомляє Depo.Донбас із посиланням на "Радіо Свобода".

Українські військові заявили, що говорити про розведення сил і засобів можна буде тільки в тому випадку, якщо на цій ділянці протягом 7 днів буде дотримуватися режим тиші. А обстріли в районі Станиці Луганської були буквально напередодні. Це в одному зі своїх звітів підтверджує і місія ОБСЄ.

У зриві чергової спроби розвести війська в районі Станиці Луганської бойовики "ЛНР" традиційно звинуватили українську сторону. У свою чергу українські військові заявляють, що говорити про розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської можна буде, якщо, згідно з підписаною Рамковою угодою, на цій ділянці протягом 7 днів буде дотримуватися режим тиші. Але цього не відбувається. За словами прес-офіцера оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Дмитра Завтонова, якщо цієї ночі біля Станиці Луганської було відносно тихо, то до цього протягом декількох днів поспіль відбувалися обстріли.

Щодо недотримання семиденного режиму тиші на цій ділянці розповів і перший заступник керівника Станично-Луганської районної адміністрації Сергій Ісаєв. За його словами, іноді бувають дні, коли немає обстрілів. Але це буває нечасто.

"7 днів тиші не було. Це 100%. Були обстріли. Буквально вчора і позавчора були прямо такі сильні обстріли. Мінометні чи щось таке. Сильно гупало", - розповів Сергій Ісаєв.

Порушення режиму тиші на цій ділянці фіксували і представники місії ОБСЄ. "За даними камери відеоспостереження, в Станиці Луганській були виявлені порушення режиму припинення вогню, що відбулися в межах ділянки розведення як 21, так і 22 січня", - йдеться в звіті за 23 січня, розміщеному на офіційному сайті моніторингової місії.

Станиця Луганська є однією з ділянок для розведення військ у рамках підписаної 21 вересня минулого року угоди Тристоронньої контактної групи. Цю домовленість потрібно було реалізувати протягом 30 днів. Але війська там не вдається розвести вже близько чотирьох місяців.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme