Земельна корупція під Харковом: суддя та поліція розвалили справу

На Харківщині суд встановив вину депутата у вчиненні корупційного діяння, однак не покарав його "через закінчення строків"

Земельна корупція під Харковом: суддя та…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в постанові Балаклійського районного суду Харківської області від 23 грудня 2016 року.

Суд розглядав протокол стосовно директора приватного сільгосппідприємства "Схід Авіа Агро" й одночасно депутата Савинської селищної ради Балаклійського району Харківської області за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів).

Згідно матеріалів суду, 31 березня 2016 року під час сесії чоловік сам ініціював і при цьому проголосував за відвід своєму підприємству ділянки у смт Савинці.

Правопорушення виявила прокуратура Балаклійського району та передала матеріали до Управління захисту економіки в поліції Харківської області.

"Останні, отримавши ці матеріали ще 12 вересня 2016 року, лише 27 вересня 2016 року склали протокол про адміністративне правопорушення. Тобто вони отримали повну доказову базу, додаткової перевірки не проводили, склали ще супровідний лист до суду.

За таких обставин день складання протоколу про адміністративне правопорушення не є днем виявлення правопорушення. Тому датою виявлення правопорушення уповноваженими на складення протоколу про адміністративне правопорушення особами, є 12 вересня 2016 року", - йдеться в рішенні.

Відтак, строки накладення адміністративного стягнення закінчилися 12 грудня 2016 року.

Під час засідання депутат свою вину не визнав, заявивши, що його голос у голосуванні не був вирішальним. Прокурор просив накласти штраф 210 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суд наголосив, що вина депутата є доведеною, однак зауважив, що адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов'язаного з корупцією, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Справа двічі поверталася для додаткової перевірки та належного оформлення. Вперше до суду надійшла 28 вересня 2016 року, отримана з суду 4 жовтня 2016 року, вдруге надійшла до суду 8 листопада 2016 року, отримана з суду 15 листопада 2016 року, втретє надійшла до суду 12 грудня 2016 року вже після закінчення передбачених строків.

Суд встановив, що провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю через закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення передбачених  строків.

Суддя постановив закрити провадження за закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків накладення адміністративного стягнення.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme