Як "друга Путіна" попросили з "Формули-1"

Керівник "Формули-1" Берні Екклстоун залишив свою посаду

Як "друга Путіна" попросили з "Формули-1…

Про це повідомляє Depo.Сектор.

86-річний британець очолював "Ф-1" протягом майже 40, однак нові власники серії вирішили передати владу в інші руки. Новим керівником став Чейз Кері.

Про те, що Екклстоун покине "Формулу-1", почали говорити практично відразу після того, як стало відомо, що "королівські гонки" викупить американська компанія Liberty. Нові власники давали за серію астрономічну суму $1,55 млрд і мали право на будь-які кадрові рішення. Тепер вони змістили 86-річного функціонера з посади, віддавши її Чейзу Кері, який раніше став головою "Ф-1".

"Сьогодні мене змістили. Просто вигнали. Це офіційно. Я більше не керую компанією. Моє місце зайняв Чейз Кері. Моя нова посада - це такий американський вислів, щось на зразок почесного президента. Я прийняв її, не розуміючи, що вона означає", - сказав Екклстоун .

Відзначимо, що саме на епоху правління Екклстоуна припав золотий вік "Формули-1", коли на перші ролі вийшли легендарні Ален Прост, Айртон Сенна і Міхаель Шумахер.

Берні Екклстоун починав свою кар'єру як гонщик, але істотних успіхів не досяг. Він перекваліфікувався спочатку на особистого менеджера для гонщиків, а потім - на директора команди Brabham.

У 1970-х роках Екклстоун, який увійшов на той час в асоціацію конструкторів "Формули-1", уклав кілька вигідних угод з різними телеканалами, продавши їм права на трансляцію гонок за незвично великі на той час гроші.

Берні також завжди пов'язували теплі стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним, який в 2016-му особисто вручив переможний кубок тріумфатору Гран-прі Росії Ніко Росбергу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme