В Україні зміняться водійські права

У посвідчення водія додадуть мікрочіп, а також поміняють терміни дії і підкатегорії

В Україні зміняться водійські права…

В Закон "Про дорожній рух" та ПДР України готують внести зміни, пише Depo.Полтава з посиланням на Autocentre.

19 січня Верховна Рада зробила ще один крок на зустріч європейській інтеграції – у першому читанні був прийнятий законопроект №0124 "Про приєднання до Протоколу про внесення поправок до пункту а) частини першої статті 1 та частини першої та пункту b) частини третьої статті 14 Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ)".

Директива 2006/126/ЄС про посвідчення водія - має на меті унормування віку для допуску до керування певними категоріями транспортних засобів, гармонізацію категорій і підкатегорій транспортних засобів, запровадження мікрочіпу як складової частини посвідчення водія та нові строки дії посвідчень.

Чого ж очікувати від цих нововведень? Звісно ж більшої безпеки та свободи дорожнього руху. Унормування віку отримання прав розширить доступ до керування окремими категоріями транспорту, мікрочіпи забезпечать захист від підробок, а перегляд строків дійсності сприятиме більшій безпеці дорожнього руху.

Сьогодні національне посвідчення водія дає право на керування транспортом протягом 30 років з дати його отримання. Новими нормами будуть встановлені нові строки від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту з метою періодичної перевірки знань та навичок, а головне відповідності здоров’я водіїв встановленим медичним та психофізичним вимогам. До речі, категорії транспорту також будуть переглянуті.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme