В Україні розпочато суд над Губарєвим: поки що заочно

Генеральною прокуратурою України погоджено клопотання слідчих СБУ щодо початку заочного засудження громадянина України, ватажка бойовиків та "народного губернатора ДНР" Павла Губарєва

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що він підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу та захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення та керування терористичною організацією) та ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень).

"Встановлено, що громадянин України, перебуваючи у м. Донецьк, упродовж лютого - березня 2014 року з метою повалення конституційного ладу та зміни меж території держави вступив у злочинну змову з іншими особами, спільно з якими у ході масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів влади та місцевого самоврядування, що супроводжувалось опором представникам правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі дії паралізували роботу державних установ на цій території, що унеможливило відновлення законності та зумовили створення терористичної організації "ДНР".

Як повідомлялося раніше, СБУ викликає на допит колишнього самопроголошеного "губернатора" Донецької області Павла Губарєва.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme