У Парижі запустили експериментальні автобуси-безпілотники

У Парижі запустили перші безпілотні міні-автобуси з електричними двигунами

Поки що цей проект вважають експериментальним, але в разі його успіху міська влада готова й надалі розвивати такий транспорт, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу BBC.

Поки автобусів тільки два, вони ходять коротким маршрутом між Ліонським вокзалом і вокзалом Аустерліц в 13-му окрузі Парижа. Рухаються вони виключно виділеною лінією, якою не ходить інший транспорт.

Кожен з автобусів нагадує невелику скриня на колесах і вміщує до 12 осіб. Його оснащено лазерним далекоміром і численними камерами, встановленими вздовж всього периметра, щоб запобігти зіткненню з людьми і машинами.

В автобусах немає не тільки водія, але й яскраво вираженої передньої або задньої частини. Прибувши до місця призначення, він може, не розвертаючись, відразу ж рушити назад, подібно до вагону фунікулера.

Новини за темою: Tesla передала електромобілі поліції Лос-Анджелеса
Заступник мера Парижа Жан-Луї Міссіка заявив журналістам, що безпілотні транспортні засоби незабаром зроблять революцію в світі міського транспорту і повністю змінять життя людей у великих містах.

У перспективі міська влада сподівається замінити подібними автобусами приміські поїзди, які з'єднують невеликі міста під Парижем з мегаполісом. Підсумки експерименту підіб'ють через три місяці.


Navette autonome : montez à bord avec ses... leparisien

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme