У Львові за проїзд у трамваї можна платити смартфоном

У Львові стартує система безготівкового розрахунку в електротранспорті

Як повідомояє Depo.Львів, Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про затвердження безготівкового розрахунку в електротранспорті Львова. Проект в порядку експерименту стартує у вівторок, 24 січня, на трамвайному маршруті № 8.

На період з 24 січня по 31 грудня 2017 р., на трамвайному маршруті № 8, здійснюватиметься безготівковий розрахунок за надання послуг з перевезення пасажирів з використанням програмно-технічного комплексу самообслуговування "Приват24"

Як розповів начальник управління транспорту Львівської міської ради Віктор Щир, пасажири львівського трамваю № 8 зможуть їздити без паперових квитків і оплачувати проїзд смартфоном. Для цього потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Приват24 і сканувати QR-код, що зображений на спеціальних стикерах у трамваї або на зупинці транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде "закомпостирувати" прямо в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру.

"Проект стартує як експеримент до кінця року. Якщо він гарно себе зарекомендує, то вже цього року, ми запровадимо його на інших трамвайних і тролейбусних маршрутах", - додав Віктор Щир.

За словами Андрія Москаленка, заступника міського голови з питань розвитку, послугою зможуть скористатися і користувачі інших банків.

"Цей проект стартує у вівторок, 24 січня. Тому, запрошуємо мешканців міста протестувати нову послугу", – зауважив Андрій Москаленко.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme