У лондонському вузі електронну пошту студентів відстежуватимуть

У Британії Королівський коледж Лондона стане одним з багатьох вузів, в якому будуть стежити за електронними листами студентів і професорів

Це робиться у зв'язку зі спробами влади зупинити радикалізацію, що веде до тероризму, в студентських кампусах, передає Depo.ua з посиланням на The Independent.

На веб-сторінці внутрішньої пошти Королівського коледжу при введенні логіна студенти отримують повідомлення про те, що їхні листи можуть бути "переглянуті і збережені" в рамках державної антитерористичної програми.

Учням рекомендується не розсилати листи "непристойного, образливого, дискредитуючого, загрозливого чи екстремістського змісту", так як університет має право повідомити про це в відомчі структури.

В адміністрації навчального закладу уточнили, що вуз не веде активного стеження за листами студентів, а просто попереджає їх про те, що в разі потреби має на це право.

"Королівський коледж пишається своєю різноманітною і самодостатньою академічною спільнотою. Тут будь-яка перевірка буде частиною повсякденного процесу щодо забезпечення безпеки", - сказали представники вузу.

Члени студентського союзу Королівського коледжу вже заявили про те, що вважають такі заходи "порушенням довірчих відносин".

"Студенти, які ніколи не робили ніяких злочинів, тепер знаходяться під підозрою", - заявили представники студради.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme