У Кременчуці презентували ескізи нових пам'ятників загиблим героям АТО

Розглянули проекти кременчужан, які запропонували свої варіанти нових меморіалів та пам'ятників для увічнення загиблих учасників зони АТО

У Кременчуці презентували ескізи нових п…

Вчора, 23 січня, у рамках засідання робочої групи були розглянуті пропозиції щодо нових меморіалів, які надійшли до конкурсного комітету від кількох авторів, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на ТелеграфЪ.

У проекті меморіального комплексу "Пам'ять" від Оксани Бойко, передбачено центральний пам'ятник, який складається з дерева роду увічненого гербом України та вітражами. На них зображені: Архангел Михаїл (покровитель військових) з опущеним мечем, який символізує закінчення війни , дівчина у маках, яка зображає Україну та козак Мамай, який сидить на барикаді, а серце його пробите кулею несправедливості та зради.

У Кременчуці презентували ескізи нових пам'ятників загиблим героям АТО - фото 1
На дереві роду художниця хоче розмістити листочки з іменами загиблих Героїв та гільзи, привезені з передової. Сама композиція підсвічуватиметься з трьох сторін.

У Кременчуці презентували ескізи нових пам'ятників загиблим героям АТО - фото 2

Четвертий промінь світла здіймається до неба через дерево роду, яке містить ДНК нації. Загальна композиція меморіалу також передбачає оформлення навколишнього простору іншими патріотичними композиціями та двома оглядовими майданчиками.

Прозвучала на робочій групі і пропозиція від ГО "Ковалі Кременчука". Ця організація є автором тимчасового пам’ятника, що встановили у Кременчуці на честь загиблих героїв АТО. Але оскільки проект майбутнього пам’ятника було презентовано без наочного підтвердження, то учасники зібрання запропонували його авторам створити ескізний малюнок для подальшого розгляду.

У Кременчуці презентували ескізи нових пам'ятників загиблим героям АТО - фото 3

Керівник ГО "Ковалі Кременчука" Олександр Шкурапет запропонував трохи модернізувати встановлений меморіальний знак, піднявши його на курган. Також планують додати сходи, з обох сторін вони будуть описані підрозділами, які боронять незалежність України. Додадуть промені, що символізують області України. На кожному з цих променів буде зазначена кількість загиблих саме з цієї області, а також зруйновані будинки, як символ осель, які втратили своїх захисників, своїх рідних.

Крім центральної композиції на алеї "янголів світла" планують встановити образи кованих янголів, що тримають мечі. Кожен з цих янголів символізуватиме загиблого кременчужанина, а меч, встромлений у землю - символ закінченої для нього війни. За ідеєю авторів, саме обрис янгола зможе передати душу воїна, крізь яку щодня проходитиме сонячне світло.

Після довгих обговорень присутні вирішили продовжити термін відкритого конкурсу. Час надається як для прийняття нових проектів, так і для доопрацювання вже розроблених ескізів.

Нові проектні пропозиції приймають в управлінні містобудування та архітектури виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme