У Краматорську в грудні "озеленили" парк майже на п'ять млн гривень

Будівельна компанія "Промстроймонтаж" за два тижня грудня виконала послуги з озелення "Саду Бернацького" у Краматорську на 4,6 млн гривень

Про це свідчать документи, розміщені на сайту електронних закупівель ProZorro, пише Depo.Донбас

7 грудня 2016 року між Управлінням капітально будівництва Краматорської міської ради та ПАТ "Пройстроймонтаж" було укладено договір про виконання озеленення "Саду Бернацького" на 7,9 мільйонів гривень. Підписанню цього договору відбулося без проведення тендерної процедури.

Справа в тому, що договір передбачає "проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту". А починало реконструкцію парку саме підприємство "Промстроймонтаж".

Згідно з календарнім планом, доданим до договору, ремонтні роботи мали йти просто стахановськими темпами. Наприклад, за три дні (два з яких вихідні) підприємство мало здійснити будівельних та земляних робіт майже на 2 мільйона гривень, а облаштування доріжок на 4 мільйона гривень мало тривати лише 2 дні.

Згідно з даними порталу Е-дата, перші платежі за виконання цього договору підприємство отримало вже 21 грудня 2016 року. А всього з моменту укладання договору й до цього часу йому було перераховано 4,6 мільйонів гривень. Разом з тим місцеві мешканці переконують, що протягом грудня ніяких великих будівельних робіт у "Саду Бернацього" не відбувалося.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2016 року у Краматорську після реконструкції вартістю 22 мільйона гривень пафосно відкрився  "Сад Бернацього". Проте, більшість городян були обурені низькою якість реконструкції.

Здійснювала реконструкцію парку компанія "Промстроймонтаж". Її основними власниками є Костянтин Машненков та Надія Внукова. Машненков відомий як екс-депутат Донецької облради і один із батьків-засновників Партії регіонів у Краматорську. У пресі Машненкова свого часу називали квотою екс-генпрокурора Віктора Пшонки на місцевих виборах, а також нібито його кумом.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme