У Харкові відомого адвоката позбавили права займатися адвокатською діяльністю (ФОТО, ВІДЕО)

Харківський адвокат Анатолій Тарасенко за скаргою судді позбавлений на три місяці права займатися адвокатською діяльністю

У Харкові відомого адвоката позбавили пр…

Про це в коментарі кореспондентові Depo.Харків сказав сам Тарасенко.

За його словами, рішення про призупинення його адвокатського свідоцтва на три місяці було прийнято 17 січня 2017 року кваліфікаційно-дисципліраною комісією адвокатів у Харкові. Підстава прийняття рішення – скарга судді Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Максима Гуренка на те, що адвокат Тарасенко начебто не з'являвся у засідання у справі про "краматорських прокурорів".

Тарасенко наголосив, що рішення про призупинення його адвокатського свідоцтва було прийнято таємно 17 січня, однак відомості про це були внесенні до реєстру Національної асоціації адвокатів України тільки вчора, 23 січня, після того, як він заявив про наявність такого рішення. За словами адвоката, офіційна інформація була внесена "заднім числом", тобто з'явилася 23 січня, однак датована 17 січня.

Адвокат підкреслив, що під час ухвалення рішення про призупинення свідоцтва комісія не провела співбесіди, "не поцікавилася ані думки адвоката, ані думки його клієнтів". "Вони позбавили не мене свідоцтва, вони побачили допомоги тих людей, які чекають на адвоката", - наголосив Тарасенко.

Він зауважив, що буквально за три дні до призупинення адвокатського свідоцтва за його клопотанням Апеляційний суд скасував один із вироків судді Гуренка.

У Харкові відомого адвоката позбавили права займатися адвокатською діяльністю (ФОТО, ВІДЕО) - фото 1

"Мені невідомо, чому прийнято рішення щодо мене. На мою думку, ті справи, з якими я стикаюся щодо військової прокуратури сул АТО, вони є відлунням у цьому рішенні", - сказав Тарасенко.

Він підкреслив, що не збирається звертатися до Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури або суду. "Там усі ці питання узгоджені, і яку я там отримаю відповідь, мені відомо. Я в ці ігри грати не буду", - сказав Тарасенко.

Як повідомляв Depo.Харків, навесні 2015 року у Краматорську за підозрою в хабарництві були затримані прокурор Краматорська та його заступник, а також начальник управління по боротьбі з економічними злочинами краматорської міліції.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme