Сирійська опозиція відмовилася підписувати мирну угоду в Астані

Опозиція Сирії на переговорах в Астані відмовилася підписувати підсумкове комюніке країн-гарантів перемир'я

Про це заявив офіційний представник делегації опозиції на переговорах Яхья аль-Аріді, передає Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Підписання не буде. Країни-гаранти - Росія, Туреччина і, можливо, Іран - просто поширять документ", - зазначив він.

За інформацією джерела видання в сирійській делегації, підписання комюніке представниками уряду Сирії також не планується.

"Це документ, над яким працюють країни-гаранти, щоб потім представити його іншим учасникам переговорів", - додав він.

Яхья аль-Аріді також повідомив журналістам, що делегація сирійської опозиції висловила скептицизм щодо успіху переговорів про перемир'я в Сирії.

"Складається враження, що країни-гаранти (перемир'я) більше думають про свої інтереси, ніж про сирійський народ. Ми хочемо зберегти перемир'я, але для цього інші сторони повинні думати передусім про народ Сирії", – вважає Аріді.

У свою чергу спецпосланець генсекретаря ООН з Сирії Стаффан де Містура зазначив, що сторони близькі до узгодження підсумкового документа на зустрічі в Астані.

"Ми недалеко від підсумкової декларації, виконано багато роботи. Якщо буде ухвалений такий варіант документа, який ми бачимо, – це вселяє оптимізм", –  сказав він.

Нагадаємо, що в проекті комюніке зазначалося, що Росія, Туреччина та Іран вітають розмежування терористів і угруповань збройної опозиції і планують вести спільну боротьбу проти бойовиків "Ісламської держави" та "Джебхат ан- Нусра".

Переговори у столиці Казахстану щодо мирного врегулювання в Сирії, ініційовані Росією, Іраном і Туреччиною. Ці країни почали просували ідею сирійських мирних переговорів після того, як сирійські урядові війська минулого місяця взяли під контроль Алеппо, що більшу частину конфлікту в Сирії було оплотом повстанців.

Зазначимо, що Іран і Росія є ключовими прихильниками президента Сирії Башара Асада, в той час як Туреччина підтримує повстанські групи.

13 січня сирійська опозиція висунула ультиматум про введення 10-денного перемир'я в південних районах Сирії та Дамаску.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme