Рютте нагримав на біженців: Або поводьтеся пристойно, або їдьте геть

Ніхто не тримає в Нідерландах людей, які не розділяють цінності країни

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте за півтора місяці до парламентських виборів, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу Бі-бі-сі.

"Або ведіть себе пристойно, або їдьте", - заявив Рютте, додавши, що голландцям не подобається, коли люди, які начебто приїхали до них в країну в пошуках свободи, зневажають основоположні принципи цієї свободи.

Місцеві політологи вважають, що за рахунок такого різкого випаду на адресу мігрантів та біженців Рютте сподівається перед виборами зміцнити позиції своєї "Народної партії за свободу і демократію".

Зараз в опитуваннях партія Рютте йде нарівні з різко набраючою за останні місяці популярністі антимігрантською "Партією свободи" під керівництвом Герта Вілдерса, який сам колись був у "Народній партії".

Політологи зазначають, що вперше за довгі роки головною темою передвиборної кампанії стали не фінансова політика уряду і економічні перспективи, а національне питання.

Нагадаємо, парламентські вибори в Нідерландах заплановані на 15 березня. Хоча рейтинги партій Рютте і Вілдерса поки близькі, зазначається, що останньому навіть у разі перемоги навряд чи вдасться сформувати уряд, оскільки мало хто погодиться вступити з ним в коаліцію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme