Порошенко хоче, щоб Фінляндія визнала Голодомор геноцидом

В рамках офіційного візиту до Фінляндії президент України провів зустріч зі спікером Едускунти Фінляндії Марією Лохелою

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу глави держави.

Петро Порошенко подякував парламентарям Фінляндії за тверду позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі внаслідок російської агресії. Президент України подякував за послідовну підтримку Едускунтою збереження санкційного режиму проти Росії.

Глава держави привернув увагу пані Лохели до брутального порушення прав людини на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, а також закликав сприяти зусиллям України у звільненні українців із російських в'язниць та полону на Донбасі.

Президент також звернувся до Парламенту Фінляндії із закликом прийняти рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Президент відзначив активну роботу делегацій Едускунти в Парламентських асамблеях ОБСЄ та Ради Європи на підтримку позиції України.

Глава держави наголосив на готовності України й надалі розвивати активний діалог з Фінляндією, зокрема й на парламентському рівні. "Маю велику надію, що нещодавно сформована в Едускунті міжфракційна Група дружби з Україною сприятиме активізації парламентської взаємодії між нашими державами", - наголосив Петро Порошенко.

Нагадаємо, що в кінці минулого року із закликом до всіх демократичних країн світу визнати Голодомор геноцидом українського народу звернулася Верховна Рада.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme