ОБСЄ заявляє, що в зоні бойових дій розмінування практично не ведеться

За даними спеціальної моніторингової місії, терористи відмовляють проводити розмінування

Машини СММ ОБСЄ не можуть дістатися до всіх об'єктів і населених пунктів, щоб перевірити виконання Мінських домовленостей, повідомляє Depo.Донбас з посиланням на "Радіо Свобода".

Причина в тому, що основні дороги поблизу зони бойових дій заміновані, повідомив заступник глави місії ОБСЄ Олександр Хуг. Згідно з Мінським домовленостям, Україна, і бойовики давно повинні були провести розмінування.

"Я був на дорозі Коминтерново-Маріуполь і бачив міни, встановлені там. Там були присутні високе керівництво так званої "ДНР", і вони сказали, що не будуть прибирати ці міни. Це факт, дорога закрита і залишається небезпечною. Міни встановлені як з боку "ДНР", так і з боку, контрольованої ЗСУ". - каже Олександр Хуг.

Терористи тільки вдають, що прибирають міни. Вони постійно встановлюють нові, заявляє спікер штабу української військової операції Леонід Матюхін.

Часто міни позбавляють людей елементарних умов для життя, повідомили в місії ОБСЄ. Наприклад, газорозподільна підстанції в Мар'їнці досі замінована. І вже третю зиму десятки тисяч людей прилеглих населених пунктів живуть без опалення і газу.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme