Нардеп порівняв використання російської мови держслужбовцями із блудом

Євген Рибчинський яскраво відповів Віктору Балозі щодо мовної ситуації в країні, зокрема, серед держслужбовців

Про це повідомляє Depo.ua.

Народний депутат Євген Рибчинський у себе в Facebook влаштував заочну дискусію із Віктором Балогою, який заявив: “...Серед тих, хто захищає свою державу зі зброєю в руках, є як російськомовні, так і україномовні. І якось досі вони знаходили і знаходять порозуміння на фронті без мовних законопроектів".

Депутат відреагував на цю заяву яскравим порівнянням.

"Серед тих, хто має з жінкою статеві стосунки, теж багато неодружених. Більшість з них або не хочуть, або не мають наміру вступати у законний шлюб. Звичайно, сьогодні жити з жінкою і користуватися її чеснотами, вміннями і красою дійсно можна на жаль і без узаконення близьких стосунків. Проте це є блудом, як у церковному, так і світському розумінні цього слова. Так само, як блудом є і користування держслужбовцями мовою агресора в той час, як ти служиш своїй воюючій вітчизні!" – підкреслив Рибчинський.

Нагадаємо, що деякі колеги Євгена Рибчинського відзначилися в контексті проекту нового мовного закону дуже неоднозначними і необґрунтованими заявами, на кшталт Антона Геращенка, якому дуже подобається мовний досвід Канади – де одна із провінцій саме на мовно-етнічному ґрунті постійно знаходиться на грані розколу держави.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme