На Майдані стріляли в людей зі штатних автоматів "Беркуту"

Як мінімум один із протестувальників на Євромайдані був поранений кулею із автомата, закріпленого за одним із представників київської роти "Беркуту"

Це з’ясувалося сьогодні під час допиту потерпілого Петра Ковальчука та вивчення матеріалів досудового слідства на засіданні Святошинського районного суду Києва з розгляду кримінального провадження проти п’ятьох екс-беркутівців, передає Depo.ua із посиланням на УНІАН.

На засіданні було встановлено, що потерпілий Ковальчук з Івано-Франківська отримав сліпе вогнепальне поранення в грудну клітку близько 9.30 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській біля Міжнародного центру культури та мистецтв. Згодом медики вилучили кулю з його тіла під час операції.

Слідство встановило, що ця куля була випущена зі штатної зброї — автомат Калашникова калібру 7,62 мм — що була закріплена за одним із представників київської роти “Беркуту”. Крім того, як повідомив прокурор Роман Псюк, цей автомат у розрізаному вигляді було знайдено у серпні 2015 року разом з іншою зброєю у водоймі в Голосіївському районі Києва.

Наступне засідання у справі за обвинуваченням екс-беркутівців у розстрілі людей на Майдані розпочнеться об 11.30 26 січня.

Нагадаємо, що, згідно із останнім рішенням суду, ці обвинувачені залишаються під вартою як мінімум до середини березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme