На Луганщині оголосили вирок військовому кухарю з Харківщини

Чоловік вчасно не повернувся на службу з відпустки

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові ухвалив Новоайдарський районний суд Луганської області. Засуджений – уродженець Харківської області, був призваний до Збройних Сил України під час мобілізації Зміївським райвійськкоматом.

Суд встановив, що 23 листопада 2015 року харків’янина зарахували на посаду кухара їдальні до військової частини В0111, що дислокується в селищі Муратове Луганської області.

30 січня 2016 року чоловік вибув у чергову щорічну відпустку терміном на 28 діб, до 25 лютого, яку проводив у селищі Борове на Харківщині. 18 лютого військовий отримав травму, через що був направлений до Харківського військового шпиталю.

У зв’язку з лікуванням чоловікові надали реабілітаційну відпустку за станом здоров'я до 8 травня, однак наступного дня, 9 травня, він так і не з’явився у військовій частині. Не було його до 21 травня.

27 травня між підозрюваним та прокурором була укладена угода, за якою військовий визнав свою провину у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст. 407 Кримінального кодексу України.

Також сторони узгодили покарання – штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5 100 грн). Обвинувачений повинен щомісячно сплачувати рівними частинами протягом по 2 550 грн.

У грудні суд затвердив угоду та призначив узгоджене покарання.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme