Мельничук: Мене вже двічі мали вбити

За останні півтора роки на народного депутата від групи "Воля народу" Сергія Мельничука було скоєно два замахи, слід в обох випадках вів на Росію

Про це Мельничук заявив у прямому ефірі "112 каналу", передає Depo.ua.

"За останні півтора року на мене було скоєно два замахи. Люди, які стріляли, були арештовані, допитані, - хто організатори, все було відомо, але просто на загал це не виносилося" - заявив Мельничук.

За словами депутата, замаху організовувалися з Росії.

"Слід веде на Росію в обох випадках. По одному з випадків працювала і міліція, і прокуратура, і СБУ. По другому нагоди працювала СБУ, відкрито кримінальне провадження і за ним ведеться слідство. Виконавців затримали, а потім відпустили. Там були люди, яких ввели в оману, але організатори ставили завдання цим виконавцям, слава Богу, ні я, ні ті люди, які були зі мною, не постраждали. Це було у 2014 році, боротьба з російськими окупантами", - заявив Мельничук.

Нагадаємо, що 21 січня голова СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради УкраїниПредставники спецслужби оприлюднили два сценарії замаху на нардепа.

Згодом з’ясувалося, що йдеться про Антона Геращенка. Вчинити злочин мали двоє громадян України, які раніше перебували в ув'язненні на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їхні дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині проживає в російському Бєлгороді.

Геращенко вважає, що йому поталанило не повторити долю журналіста Павла Шеремета, підірваного півроку тому в Києві: СБУ вчасно виявила прибуття на територію України потенційних убивць. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme