Медики склали перелік корисних консервів

Помідори очолили список корисних консервованих продуктів

Медики склали перелік корисних консервів…

У зимовий сезон консервовані продукти можуть стати здоровою альтернативою свіжим, переконані експерти в області харчування. Лікарі назвали консерви, в яких повною мірою зберігаються вітаміни та інші корисні мікроелементи, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Medikforum.

За словами експертів, теплова обробка і консервація лише підсилюють оздоровчий потенціал помідорів, оскільки покращують засвоєння лікопіну - потужного антиоксиданту, що зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
 
Також чудовим доповненням до раціону є консервована квасоля. У такому вигляді вона все одно зберігає користь і поживну цінність, тому ідеальна як основа для вегетаріанських страв і гарнірів, прекрасно підходить діабетикам і є джерелом білка і клітковини, відзначили фахівці.
 
Крім квасолі, можна використовувати сочевицю. Квасоля - це дієтичний продукт, який покращує обмін речовин. Всі ці корисні властивості зберігає і консервована сочевиця.
 
Також увійшли в топ-список корисних консервів молюски та скумбрія. У консервованих молюсках і скумбрії міститься багато білка заліза, фосфору, магнію, калію і жирних кислот, що зберігають корисний ефект навіть після консервації, констатували науковці.
 
Дуже корисними вони назвали і сардини. "Консервовані сардини містять велику кількість вітаміну В12, який поліпшує роботу головного мозку", - конкретизували лікарі, додавши, що віддавати перевагу слід сардина в маслі, а не в томаті.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme