Китай заявив про готовність взяти на себе роль світового лідера

Китайський дипломат вирішив відповісти на гучну заяву президента США Дональда Трампа під час його інавгураційної промови, в якій він пообіцяв поставити "Америку понад усе"

Представник Міністерства закордонних справ Китаю Чжан Цзюнь під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі прокоментував політику нового президента США і закликав країни протистояти ізоляції, тим самим даючи сигнал про посилення ролі Пекіну на світовий арені, повідомляє Depo.ua з посиланням на Business Insider.

За словами самого Цзюня, загалом Китай не хоче брати на себе світове лідерство, але може це зробити у разі необхідності.

"Якби хтось сказав мені, що Китай прагне зайняти провідну роль у світі, я би сказав, що не Китай поспішає це зробити, а провідні країни поступаються, залишаючи місце Китаю. Якщо Китаю потрібно буде відігравати провідну роль, то він виконає цей обов'язок", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, першим розпорядженням Дональда Трампа на посаді президента США став вихід з Транстихоокеанського партнерства. Угода передбачала впровадження зони вільної торгівлі між дванадцятьма країнами Тихоокеанського регіону, які об'єднались задля розширення ринків збуту та підвищення конкуренції із Китаєм.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme