Карта АТО: Найзавзятіше окупанти гатили з мінометів на Донеччині

Впродовж доби російські окупанти на Донбасі найагресивніше обстрілювали Донеччину, зокрема Красногорівку

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на речника Міністерства оборони України з питань АТО полковника Олександра Мотузяника.

"На Луганському напрямку відновилися активні бойові дії в Попаснянському районі, де епіцентром ворожих обстрілів вчора були українські позиції поблизу Троїцького", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вдень там бандформування провели ряд збройних провокацій. А після 9-ї вечора почали масований артилерійський і мінометний обстріл в районі Троїцького.

"Майже без перерв до півночі тривали місцеві обстріли, протягом яких сили окупанта випустили понад 50 артилерійських снарядів. Паралельно з цим противник використовував міномети і гранатомети. Наші захисники надійно тримають оборону, відкриваючи вогонь у відповідь", - йдеться у повідомленні.

Крім того, паралельно з 8 до 11 і ввечері бойовики, використовуючи гранатомети різних систем і стрілецьку зброю, обстрілювали сили АТО в Станиці Луганській.

Також двічі сили окупанта порушили режим тиші на північ від Бахмутськой траси - поблизу Кримського.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, з них 8 було із застосуванням знарядь і мінометів.

На Донецькому напрямку 23 січня режим тиші зберігався до обіду. З 2-ї годин бойовики почали активно обстрілювати наші позиції в Авдіївській промзоні. Поряд з легким озброєнням, ворог застосовував міномети. Після п'яти годин перестрілок обстріли припинилися.

Також неспокійно було на Світлодарській дузі, де сили окупанта протягом трьох годин відкривали вогонь в бік наших позицій.

"В районі Донецького аеропорту зафіксовано дві ворожі провокації, одна з яких - із застосуванням снайперської зброї. Також одноразово режим припинення вогню противник порушив на північній околиці Горлівки", - повідомив речник.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку також відбулося 6 ворожих обстрілів, 2 з яких - із застосуванням мінометів.

На Маріупольському напрямку районами основних бойових дій були рубежі оборони поблизу Красногоровки і східні підступи до Маріуполя.

"У Красногорівці російсько-окупаційні війська вели себе вкрай агресивно, провівши один з наймасштабніших мінометних обстрілів останніх місяців на цій ділянці фронту - за неповні три години бойовики з боку Старомихайлівки випустили по наших позиціях більше 80 мін різних калібрів", - йдеться у повідомленні.

На лінії фронту від Павлополю до Широкиного перестрілки тривали протягом усієї доби. При цьому важке озброєння - міномети - противником застосовувалося тільки на крайньому півдні і тільки в темний час доби.

У Новотроїцькому другий день поспіль активним був снайпер противника.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку також відбулося 26 ворожих обстрілів, п'ята частина яких - з мінометів.

Карта АТО: Найзавзятіше окупанти гатили з мінометів на Донеччині - фото 1

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme