Гройсман: Львів'яни не повинні страждати від безгосподарності міських чиновників

Глава уряду Володимир Гройсман заявив, що вирішення проблеми утилізації сміття у Львові належить до компетенції міської влади, проте Кабмін готовий надати усю необхідну підтримку для врегулювання питання

Про це прем'єр заявив після  робочої зустрічі із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою, передає Depo.ua з посиланням на урядовий портал.

"Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це є зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, що системно проблема твердих побутових відходів у такому прекрасному місті як Львів не вирішується, - наголосив Володимир Гройсман, підкресливши, що мешканці міста Львів не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників.

Глава Уряду наголосив, що у міському бюджеті Львова у результаті фінансової децентралізації є достатні ресурси, необхідні для урегулювання проблеми. За його словами, у 2017 році бюджет розвитку міста складе 1 млрд 800 млн грн.

"З такими грішми не вирішувати проблему, я вважаю, є просто не припустимо", - підкреслив Володимир Гройсман.

Він згадав власний досвід міського голови щодо вирішення аналогічної проблеми у Вінниці.

"Я мав точно таку проблему і вирішив її ще 7 років тому, і забув, що вона була", - зазначив Володимир Гройсман. Він також наголосив, що в таких питаннях дуже важливо готовність і здатність міської влади вести діалог з мешканцями сусідніх громад.

У свою чергу Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зауважив, що ключовим питанням в такий загрозливій ситуації є допомога мешканцям Львова.

"На превеликий жаль, я не бачу від міської влади бачення щодо стратегії поводження з твердими побутовими відходами, - зауважив він. - Сьогодні ключове питання - це допомогти 700 тисячам мешканцям Львова, які ні в чому не винні і не можуть стати заручниками безгосподарності міської влади".

За результатами зустрічі Прем’єр-міністр доручив Голові Львівської обласної державної адміністрації провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій, під час якої знайти рішення щодо забезпечення покращення ситуації.

"Я хочу вас запевнити, що будь-яке рішення, яке потрібне для того, щоб допомогти вирішити цю проблему на рівні Уряду, буде прийняте швидко і негайно", - підкреслив він.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий заявив, що третина сміття з міста не вивозиться, оскільки його "фізично немає куди вивозити"

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme