Газовиків-хабарників на Сумщині можуть посадити у камеру

На Сумщині судитимуть співробітників ПАТ "Сумигаз", яких викрито на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди

Конотопською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно керуючого Конотопським відділенням ПАТ "Сумигаз" та головного інженера (відділення) управління експлуатації ПАТ "Сумигаз", повідомляє Depo.Суми з посиланням на обласну прокуратуру.

Вказані особи обвинувачуються у вимаганні та одержанні (24 листопада 2016 року) неправомірної вигоди в розмірі понад 18 тис. грн від приватного підприємця за неперешкоджання у здійсненні господарської діяльності.

За клопотанням прокуратури службові особи відсторонені від займаних посад та їм обрано запобіжні заходи.

Як повідомив керівник Конотопської місцевої прокуратури Сергій Сегида, дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 4 ст. 368-3 (одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, або в інтересах третьої особи) КК України.

Вказаним особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme