Для експозиції "Діячі України" у Вінниці не знайшлося виставкової зали

Всесвітньовідома художниця, яка повезе виставку своїх робіт на Болонську виставу ілюстрації, не зуміла організувати виставку в рідному місті

Для експозиції "Діячі України" у Вінниці…

Вінничанка Анна Сарвіра, яка нині живе у Києві, повезе виставку своїх робіт на Болонську виставу ілюстрації. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на портал "Вежа".

Анна – єдина з ілюстраторів представлятиме нашу країну на престижній виставці. Роботи художниці були визнані одними з найкращих серед понад трьох тисяч робіт митців з 18 країн. Переможці виставки отримають нагороду у вигляді публікації їх ілюстрацій в щорічному каталозі, і можливість завоювати міжнародну нагороду Fundación SM з чеком у 30 000 доларів. Після ярмарку експозицію повезуть у Японію, Китай і США.

У Вінниці Анна закінчила художню школу, потім вступила до Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури у Києві.

"Читати і малювати я любила з дитинства. Напевно, через те, що мене завжди оточувало багато хороших книг. І батьки підтримували, що дуже важливо", –каже ілюстраторка.

Одним із основних проектів Анни є клуб ілюстраторів Pictoriс, заснований у 2013 році. Учасники клубу влаштовують міжнародні виставки ілюстрації на Книжковому Арсеналі, різноманітні лекції та майстер-класи, співпрацюють з закордонними колегами.

У рідній Вінниці Анна не зуміла організувати виставку.

"Ми хотіли провести виставку "Діячі України" і не вийшло саме через те, що не змогли знайти місце. Але, звичайно, це було б чудово -влаштувати виставку в рідному місті", – каже художниця.

Анна проілюструвала багато книг видавництва "Грані-Т", зокрема твори Галини Вдовиченко "Мишкові Миші", Михайла Яснова "Неслухняний дідусь", "Казки Індокитаю", Тетяни Стус (Щербаченко) "Їжак Вільгельм", бестселер "Панночка", "Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала". Ілюструвала "Монетку" Ані Хромової для видавництва "Братське", закінчує ілюстрації до збірки "Геть дорослих!"  Сергія Прилуцького. 

Для експозиції "Діячі України" у Вінниці не знайшлося виставкової зали - фото 1Для експозиції "Діячі України" у Вінниці не знайшлося виставкової зали - фото 2Для експозиції "Діячі України" у Вінниці не знайшлося виставкової зали - фото 3Для експозиції "Діячі України" у Вінниці не знайшлося виставкової зали - фото 4Для експозиції "Діячі України" у Вінниці не знайшлося виставкової зали - фото 5

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme