Безправні рекрути: Кремль наказав не відпускати своїх "контрактників" з Донбасу

Російське командування на Донбасі заборонило найманцям звільнятись після закінчення контракту, що викликало хвилю протестів серед терористів

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на Головне управління розвідки МО України.

"Командувачем Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС Росії віддано письмове розпорядження про заборону звільнення військовослужбовців з військової служби по закінченню дії контракту з метою підтримання бойової готовності та збереження чисельності особового складу з’єднань і частин російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей". 

Повідомляється, що вказане розпорядження викликало обурення особового складу окремих частин, які перебувають на передових позиціях та на полігонах і призвело до відмови виконання наказів й сутичок з кадровими офіцерами ЗС Росії. 

"Зокрема, у "2 окремій мотострілецькій бригаді 2 АК (Луганськ) ЗС РФ" відмічено випадок групового вживання спиртних напоїв з подальшим "з’ясуванням стосунків" з російськими офіцерами", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у "9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ" до 120 осіб, які звільнились по закінченню контракту, не очікуючи виплати заборгованого грошового забезпечення, поспішно залишили розташування частини.

"Сержантський та рядовий особовий склад "3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК", дізнавшись про розпорядження російського окупаційного командування, відмовився здавати частину грошового забезпечення на "потреби бригади та армійського корпусу". У відповідь командування бригади заборонило відпустки", - повідомляють у розвідці.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme