Бельгійський парламент проігнорував антиукраїнську резолюцію

Комісія федерального парламенту Бельгії відкинула проект резолюції, де Росія не вказана стороною конфлікту на Донбасі, з неї пропонується зняти санкції, а натомість ввести їх проти України

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Комісія із закордонних справ палати представників федерального парламенту Бельгії відкинула проект резолюції, що закликає владу королівства ініціювати скасування Євросоюзом економічних санкцій проти Росії, розповів автор документа, депутат асамблеї Альдо Каркасі.

"Дебати відбулися. Проект резолюції відкинутий майже одноголосно", - сказав співрозмовник агентства. Він вніс документ на розгляд комісії нижньої палати парламенту Бельгії в липні 2016 року.

За словами парламентарія від опозиційної "Народної партії", "резолюція закликає уряд Бельгії поставити на рівні влади Євросоюзу питання про зняття економічних санкцій проти Росії".

У документі наголошується, що Росія не є стороною громадянського конфлікту на сході України і виконує взяті на себе зобов'язання з його врегулювання. У проекті міститься заклик до введення санкцій "проти Києва, який явно порушує свої зобов'язання", а Росія називається "другом і союзником" в боротьбі проти тероризму і терористичного угрупування ІДІЛ.

Нагадаємо, що недавно марили зняттям санкції і в російському уряді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme