Як у Китаї за секунди знищили 150 тисяч квадратів "зайвої" нерухомості (ВІДЕО ВИБУХУ)

У місті Ухань таким чином звільнили місце під 707 метровий хмарочос

У місті Ухань в Центральному Китаї в ніч на суботу буквально за 10 секунд за допомогою п'яти тонн вибухівки перетворили на купу каміння 19 житлових блоків висотою 7-12 поверхів і загальною площею 150 тисяч квадратних метрів, повідомляє Depo.Суми.

Таким чином було звільнене місце під будівництво 707-метрового хмарочоса, який обіцяє стати найвищою будівлею в країні та другою за висотою в світі після дубайського Burj Khalifa (830 метрів).

Житловий квартал був побудований в 1970-ті роки практично в центрі міста. Тепер на цьому місці буде зведено сучасний бізнес-квартал. Жителі знесених будинків були розселені за кілька тижнів до цього, передає The Daily Mail.

Підрядникам, які здійснювали знесення, потрібно було провести його максимально акуратно, щоб не зачепити розташовані по сусідству легкорейковий шляхопровід, торговий центр і електричну підстанцію. Для цього порції вибухівки робочі розклали в 120 тисяч місць - вони здетонували з інтервалами в кілька мікросекунд. Судячи зі звітів місцевої преси, все минулося ідеально - без будь-яких сторонніх пошкоджень. Зазначається, що 10-секундний вибух заощадив забудовникам чотири місяці роботи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme