Влада Сирії звинуватила опозицію у спробі зриву мирних переговорів

Глава делегації уряду Сирії Башар Джаафарі звинуватив представника сирійської опозиції Аллюша Мухаммеда у спробі зірвати мирні переговори щодо врегулювання конфлікту в Сирії

Про це він заявив на переговорах в Астані, передає Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Заява Аллюша була направлена на зрив переговорів. Нас неприємно здивувала заява представника терористичних угруповань, який у своєму виступі відійшов від дипломатичної мови", - сказав Джаафарі.

Крім того, він звинуватив Туреччину в підтримці терористичних угрупувань.

"Туреччина є гарантом терористичних збройних угруповань, оскільки вона підтримує їх", - додав представник сирійського уряду.

Нагадаємо, сьогодні в Астані розпочалися офіційні переговори щодо врегулювання військового конфлікту в Сирії.

Як відомо, переговори по Сирії ініційовані Росією, Іраном і Туреччиною. Ці країни почали просували ідею сирійських мирних переговорів після того, як сирійські урядові війська минулого місяця взяли під контроль Алеппо, що більшу частину конфлікту в Сирії було оплотом повстанців.

Чимало західних країн раніше висловили сумнів щодо мети і ефективності переговорів у Астані щодо майже 6-річної війни у Сирії.

Зазначимо, що Іран і Росія є ключовими прихильниками президента Сирії Башара Асада, в той час як Туреччина підтримує повстанські групи.

13 січня сирійська опозиція висунула ультиматум про введення 10-денного перемир'я в південних районах Сирії та Дамаску.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme