В Охтирці померла пацієнтка "холодної" психлікарні

Жінка, яка перебувала в реанімаційному відділенні, хворіла на пневмонію

В Охтирці померла пацієнтка "холодної" п…

У 17 із 200 пацієнтів обласної психіатричної лікарні №2 на Охтирщині, які через блокування автобусів співробітниками закладу залишилися в холодних корпусах, наступного дня зафіксували підвищення температури, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу сумської ОДА.

Із 17 осіб у дев’ятьох грип, у восьми – ГРВІ. Троє пацієнтів доставлені до Охтирської районної лікарні – двоє осіб в терапевтичне відділення і одна жінка із пневмонією була госпіталізована в реанімаційне відділення. Пізніше вона померла від пневмонії. Під час патолого-анатомічого розтину підтверджено діагноз тотальної лівосторонньої пневмонії і правої нижньодольової.

"На сьогодні достатньо площ і місць в інших психіатричних закладах, аби утримувати цих хворих в належних умовах, а також впорядкувати мережу психіатричних стаціонарних відділень, в тому числі перерозподіливши фінансові потоки саме до тих закладів, які можуть надавати якісну і доступну медичну допомогу. Спеціальна комісія відвідає Роменську та Глухівську психіатричні лікарні. А потім винесе на загальні збори й обговорення депутатів і на сесію обласної ради питання щодо подальшого функціонування охтирського закладу", – повідомив начальник управління охорони здоров’я області Сергій Бутенко.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за фактом ймовірного катування пацієнтів психіатричної лікарні розпочато кримінальне провадження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme